На Хмельниччині чоловік погрожував лікарям та поліцейським рушницею

Бійці загону спеціального призначення КОРД декілька годин намагалися приборкати та затримати неадеквата

828

Напередодні, 13 грудня, на Хмельниччині трапилася прикра ситуація, в ході якої чоловік міг заподіяти медикам та правоохоронцям суттєвої шкоди, а можливо навіть і позбавити їх життя. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Інцидент трапився з 39-річним психічно нездоровим чоловіком, котрий проживає разом з матір’ю селі Богданівці, що в Деражнянському районі. Того дня у чоловіка сталося чергове загострення, через що його мати зателефонувала до працівників медичної служби, аби ті приїхали та допомогли. Однак чоловік почав протестувати проти госпіталізації. Через свій неадекватний стан він був настільки проти, що навіть схопив батьківську рушницю, з якою, власне, і зустрів медиків.

Лікарі не стали ризикувати, та втекли на безпечну відстань, викликавши правоохоронців. Для приборкання збудженого знадобилися бійці загону спеціального призначення КОРД. Однак навіть їм знадобилося майже три години, аби нейтралізувати зловмисника. Весь цей час збуджений ходив по периметру своєї домівки, періодично здійснюючи хаотичні постріли з вогнепальної та пневматичної рушниць в бік правоохоронців.

Спецпризначенці могли б приборкати неадеквата раніше, але це означало б, що вони б застосували проти нього зброю та інші спецзасоби. Замість цього, впіймавши слушну мить, працівники УКОРД ГУНП провели штурм, та змогли нейтралізувати противника не застосовуючи проти хворого зброю та інші спецзасоби. Завдяки професіоналізму правоохоронців в результаті штурму ніхто не постраждав.

Читайте також: В обласному центрі полісмени затримали двох таксистів під наркотиками

За даним фактом у поліції вже відкрили кримінальне провадження. За фактичний замах на життя правоохоронців чоловіку може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

" " " "