На Хмельниччині чоловік убив свого вітчима, але суд не відправив його за грати

Феміда визнала чоловіка винним у навмисному вбивстві пенсіонера

744

Сімейна трагедія у Шепетівці  сталася надвечір 22 липня цього року. Між двома чоловіками – 45-річним пасинком та його 67-річним вітчимом виникла сварка. Під час суперечки молодший чоловік схопив у руки поліно та вдарив ним по голові старшого. Відразу по тому наніс чоловікові ще кілька ударів тим же поліном, аж доки той не затих. Згодом  експертиза з’ясувала, що пенсіонер одержав фізичні травми, несумісні з життям.

А тоді, злякавшись скоєного, пасинок викликав швидку допомогу. Медикам, що прибули на  виклик, заходився розповідати, що літній чоловік, мовляв, сам перечепився і невдало впав на долівку. Проте спеціалісти відразу засумнівались у правдивості цієї версії. Побачивши, що йому не вдасться провести слідство, чоловік запанікував та втік із дому. А медики, тим часом, викликали поліцейських. Правоохоронцям не знадобилося багато часу, аби знайти винуватця і затримати його.

Читайте також: Витер кров з одягу і мовчав: деталі “п’яного” вбиства на Хмельниччині

На сьогодні слідство вже завершено, і Шепетівський міськрайонний суд розглянув справу. 45-річного чоловіка визнали винним у скоєнні навмисного вбивства. Тобто його злодіяння кваліфікували за ч.1 статті 115. Однак за грати чоловіка не відправлять. А точніше, він перебуватиме за гратами, але не у виправному закладі. Справа в тому, що убивцю визнали психічно хворим. Аналогічно й на момент скоєння злочину він також перебував під впливом своєї хвороби . Тож Феміда дійшла висновку, що він підлягає примусовій госпіталізації та примусовому лікуванню у спеціалізованому психіатричному закладі із суворим наглядом.

" " " "