На Хмельниччині чоловік віддав шахраєві майже 25 тисяч гривень за неіснуючі “Жигулі”

Загалом за минулу добу краяни поскаржились, що віддали пройдисвітам майже 40 тисяч гривень

1238

На Хмельниччині упродовж  минулої доби до правоохоронних органів звернулися троє краян, які стали жертвами шахраїв, інформує сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Зокрема, 39-річна жителька Городоцького району ще 10 травня переказала 7 200 гривень “продавцеві”, який пообіцяв їй за ці гроші надіслати насіння зернових культур. Однак минуло більше тижня, а ніякого насіння жінка не одержала. Звісно, що й грошей за обіцяний товар їй також ніхто не повернув.

Ще однією жертвою інтернет-шахраїв став 58-річний житель обласного центру. Чоловік знайшов у Мережі оголошення щодо продажу автозапчастин. Довірливий громадянин, не роздумуючи, переказав на вказаний рахунок 6 670 гривень. Проте ніяких запчастин взамін він не одержав.

Читайте також: У Хмельницькому викрили шахрая, який привласнив собі чужу квартиру

Та найбільше постраждав від інтернет-шахраїв  45-річний житель Шепетівки. Чоловік спокусився на автомобіль “ВАЗ 2107”, який обіцяли продати за 24 655 гривень. Таке спокусливе оголошення він також побачив у Мережі.  Чоловік переказав зазначену суму “продавцеві”. Відразу після цього зв’язок із ним перервався.

За всіма трьома випадками поліція відкрила кримінальні провадження і проводить розслідування. Водночас поліцейські ще раз наголошують: не купуйте нічого в Інтернеті за передоплатою. Віддавайте гроші лише тоді, коли одержали товар та перевірили його якість. Те саме стосується й продавців товару. Адже нерідко і вони стають жертвами недобросовісних покупців. відправляйте свій товар лише поштою і лише за умови, що покупцеві його віддадуть тільки після того, як він заплатить за нього гроші.

" " " "