На Хмельниччині горе-мисливці “вполювали” лебедя: поліція шукає винуватця

Гордого птаха підстрелили в перший же день сезону полювання на пернату дичину

1194

На Хмельниччині поліцейські  намагаються встановити  особу мисливця, чиїм пострілом було смертельно поранено лебедя. Убивство червонокнижного птаха сталось у перший день сезону полювання на пернату дичину, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

На номер поліції зателефонувала стривожена хмельничанка, яка повідомила, що поблизу села Головчинці п’яні мисливці затіяли стрілянину по лебедях. Поліцейські з Летичева негайно виїхали на вказане місце.

Там вони дійсно виявили смертельно пораненого лебедя.  Біля водойми, на якій, до речі, дозволено полювання, знаходилось немало мисливців. Поліцейським не вдалося встановити за зовнішнім оглядом ознаки сп’яніння когось із них. Жінка, яка викликала правоохоронців, також не змогла показати, хто саме із мисливців здійснив смертельний постріл у червонокнижного птаха. Та й зробити це було відверто важко. Адже в цей час на ставу перебувало близько сотні чоловіків із рушницями.

Читайте також: Затримання браконьєра у Летичівському районі: зловмисник діяв із винятковим цинізмом

Поліцейські повідомили про цей кричущий факт керівництво Летичівської районної організації українського товариства мисливців і рибалок. Слідство за цим фактом триває. Та, відверто кажучи, навряд чи зловмисника знайдуть. Адже прямих доказів вини когось із мисливців, які того дня полювали в Головчинцях, немає.

" " " "