Якщо почуєте завтра на Хмельниччині виття сирен, не лякайтеся: це не війна

В області відбудеться комплексна перевірка системи оповіщення "Сигнал-ВО"

2252

Завтра на Хмельниччині  будуть  тривожно вити сирени і лунати гучномовці. Лякатися не варто: це – не початок війни або вселенського катаклізму. Просто в області перевірятимуть готовність системи оповіщення “Сигнал-ВО” до надзвичайних ситуацій.

Після того,  як ви почуєте сигнал сирени, треба включити домашнє  радіо та прослухати інформацію щодо можливих загроз, а також – як діяти цивільному населенню під час виникнення таких загроз.

Звісно, це буде тривога навчальна і, на щастя, вона не вимагатиме від нас ніяких дій. Але кожен має знати, як вчинити у випадку виникнення справжньої надзвичайної ситуації.  Треба мати при собі необхідний мінімальний набір для виживання. Крім того, слід терміново сповістити про надзвичайну ситуацію  сусідів, які могли не чути повідомлення. Особливо, літніх і безпорадних людей.

Далі, у випадку справжньої надзвичайної ситуації, слід направитися до евакуаційного пункту, який вкажуть. Якщо слід залишатися вдома і нікуди не виходити, про це також мають повідомити.

Отже, завтрашніх сирен боятися не варто. Але чим краще ми будемо готові до прикрих несподіванок, тим більше шансів буде у нас їх пережити.

" " " "