На Хмельниччині “хімік” варив мак та збував своє вариво наркозалежним

Спритний чоловік налагодив збут свого опіуму навіть у місцях позбавлення волі

990

На Хмельниччині поліція вирахувала і затримала спритного чоловіка, який займався виготовленням опіуму, йдеться у повідомлення сектора комунікації поліції Хмельницької області.

Поліція зацікавилася наркопостачальником після того, як у жовтні минулого року в одній із колоній у передачі засудженому було виявлено ретельно захований поліетиленовий пакет із підозрілою рідиною. Перевіривши вміст пакету в лабораторії, з’ясували, що то був ацетильований опій. Після того правоохоронці  почали розплутувати клубок, що зрештою привів їх до виготовлювача наркотику.

Читайте також: На Хмельниччині нацгвардієць упіймав грабіжника і утримував його до приїзду поліції

Слід привів криміналістів додому до одного із жителів Старокостянтинівського району. Саме він надіслав у колонію посилку з наркотиком. У ході обшуку з’ясувалося, що 54-річний чоловік налагодив у себе дома міні-виробництво наркотичного зобі із опійного маку. У нього, зокрема, вилучили пакети із сушеною маковою соломкою, інгредієнти для виготовлення наркотику та приладдя, за допомогою якого він варив мак. Звісно, що поліція все конфіскувала.

А на спритного чоловіка тепер чекає досудове слідство, а згодом і суд. За статтею 307 (ч.2), яку інкримінують, “хіміку”, він може одержати від 6 до 10 років колонії із конфіскацією майна.

" " " "