На Хмельниччині оштрафували військовослужбовця за розголошення секретів

Начальник штабу військової частини допустив розголошення службової інформації

1291

На Хмельниччині Ярмолинецький суд наклав на начальника штабу однієї з військових частин адміністративне стягнення за порушення правил використання службової інформації, які призвели до її розголошення. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

За попередньою інформацією, посадовця визнали винним у відповідності до статті 212-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію у сфері оборони країни, що призвело до розголошення такої інформації. Після детального розгляду справи, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді адміністративного стягнення в розмірі 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 гривень).

Причиною порушення стала халатність військовослужбовця. Коли його допустили до роботи з інформацією, яка перебуває у статусі “обмеженого доступу” та пов’язана обороною країни, він скопіював відповідні файли на свій комп’ютер, після чого дав його покористуватися третім особам. Це призвело до того, що інформація під грифом “Для службового користування” була розголошена.

Слід зазначити, що порушник повністю визнав свою провину та надав суду відповідну заяву з письмовим поясненням причин та обставин інциденту.

Читайте також: На Хмельниччині судитимуть голову сільради за вимагання хабаря

«При накладенні стягнення суд враховує особу правопорушника, який є учасником бойових дій, до відповідальності притягається вперше, характеризується виключно позитивно за місцем служби. З цих міркувань стягнення у виді штрафу накладається в мінімальному розмірі», – зазначено у постанові суду, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

" " " "