На Хмельниччині поширюється вірусний менінгіт: двоє дітей в реанімації

В області з'явилися хворі на вірусний менінгіт. Спалах інфекції спостерігають в обласному центрі і Дунаєвецькому районі

1279

На Хмельниччину прийшла біда звідки не чекали. В області, вже у кількох людей, виявлено ентеровірусний менінгіт. Наразі  у Хмельницькій обласній лікарні виходжують дев’ятьох людей, у яких діагностовано цю недугу. Один із хворих – дорослий, решта вісім – діти, повідомляє медіа-ресурс “Є”, посилаючись на дані з відкритих джерел.

Троє інфікованих дітей проживають в обласному центрі, четверо – у Дунаївцях. У зв’язку з такою ситуацією Дунаєвецька районна адміністрація закрила дві міські школи на карантин. По тижню вимушених кані кулів отримали учні шкіл №1 та №3. В обох цих школах на менінгіт захворіло по двоє учнів.

Читайте також: У Хмельницькому знову можна пройти обстеження на МРТ безкоштовно

За тижневий термін, поки дітей не буде, у шкільних приміщеннях мають зробити повну дезінфекцію, щоб знезаразити усі можливі джерела збудника хвороби. Через тиждень діти мають повернутися до навчання.

Тим часом, хворі, які знаходяться в інфекційній лікарні, перебувають у стані середньої важкості, каже заступник головного лікаря цього лікувального закладу Нінель Марцонь. Двоє дітей із цим діагнозом знаходяться в реанімації.

Медики попереджають, що ентеровірусний менінгіт може дати про себе знати несподівано. У хворого виникає сильний головний біль, приступи блювоти та інші прояви. Він важко переносить голосні звуки та яскраве світло, хворобливо реагує на дотики. Крім того, для хворих на менінгіт характерна поза ембріона, коли нижні кінцівки зігнуті.

Медики попереджають: при менінгіті ні в якому разі не можна займатись самолікуванням! За найменшої підозри слід викликати лікаря, адже це – дуже небезпечна хвороба, що може спричинити важкі ускладнення.

" " " "