На Хмельниччині правоохоронці ліквідували нелегальний центр мінімізації платежів до бюджету

Підприємство займалося тіньовими оборудками обсягом в десятки мільйонів гривень

1085

Правоохоронці Хмельниччини, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили та припинили діяльність групи осіб, яка організувала підпільне напівлегальне підприємство з багатомільйонним тіньовим обігом. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Ліквідацією так званого центра мінімізації платежів до бюджету займалися працівники ГУ ДФС України, а також Національна поліція та прокуратура Старокостянтинівського району Хмельниччини. Нелегальне підприємство займалося мінімізацією для своїх клієнтів податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

Підприємство діяло з 2017 по 2020 роки. Для успішного проведення своїх махінацій, працівники підприємства використовували реквізити афілійованих та підконтрольних СПД транзитно-конвертаційної спрямованості. Це призвело до нелегального виведення готівкою більш ніж 50 мільйонів гривень та формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ  у сумі майже 10 мільйонів гривень.

В ході слідчо-оперативних заходів, правоохоронці викрили схему діяльності злочинної групи. Центр мінімізації платежів до бюджету діяв під прикриттям групи осіб. Вони забезпечували тіньові оборудки та схеми маскуванням, надаючи їм при цьому елемент циклічності.

Умовно кажучи, на початковому етапі напівлегальної діяльності здійснювався пошук та залучення усіх учасників махінації: службових осіб, кінцевих бенефіціарів та представників СПД – вигодонабувачів.

Читайте також: Грабували та погрожували вбивством: на Хмельниччині судитимуть небезпечну банду

В ході слідчо-оперативних заходів та збору доказової бази, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків. В ході них у фінансових махінаторів було вилучено готівку, оригінали та копії фінансово-господарських документів, чорнові записи щодо реалізації ТМЦ, комп’ютерну техніку,  банківські картки, печатки, штампи тощо.

Наразі слідчі дії все ще тривають і всі остаточні обставини встановлюються.

" " " "