На Хмельниччині правоохоронці затримали браконьєра з Вінничини

У зловмисника виявили 16 риболовних сіток та 250 кілограмів риби

1014

Напередодні, приблизно о 03:00, на Хмельниччині працівники рибоохоронного патрулю затримали мешканця сусідньої Вінницької області з великою кількістю риби та риболовними сітками у кількості 16 штук. Про це розповіла прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Браконьєра помітили в селі Осламів Віньковецького району. В той момент чоловік перебував за кермом свого автомобіля марки “Нива”. За словами правоохоронців, навіть з вулиці через вікна автівки можна було побачити, що в салоні перебувають риболовні сітки та велика кількість виловленої риби.

Зважаючи на обставини, полісмени зупинили транспортний засіб аби здійснити провірку. В результаті у браконьєра виявили майже 250 кілограмів різних видів риби (карась, короп, лящ, сом, судак).

Порушником виявився 42-річний мешканець Барського району Вінницької області. Уся риба була виловлена в ставку  зі ставку урочища “Маяк”, що неподалік від селища Віньківці.

На щастя правоохоронці вчасно помітили та затримали браконьєра. Практично уся виловлена ним риба була з ікрою та ще жива. Після документування вчиненого злочину представників водних біоресурсів випустили назад у водойму.

Читайте також: В Україні продовжили карантин

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

" " " "