В Україні скасують право на безплатну приватизацію землі

Кабмін підготував законопроект щодо скасування права на безплатну приватизацію 2 гектарів землі для кожного українця

703

Хто не встиг, той запізнився: в Україні скасують право на безплатну приватизацію землі для кожного українця. В новому законопроекті, розробленому урядом, пропонують вилучити цю норму із діючого закону “Про особисте сільське господарство”.

Нагадаємо, нині в Україні діє право на безплатну приватизацію 2 гектарів землі для ведення особистого сільського господарства. Причому право на таку приватизацію мають усі дорослі громадяни України без винятку: незалежно від того, де вони проживають – в селі, чи у місті.

Дехто з українців встиг скористатися цим правом, приватизувавши собі по 2 гектари землі. А дехто навіть і не чув про такий закон. Водночас, цей закон не відповідає реаліям життя.

Дивіться також: Програма «Позиція» від 20 березня. “Земля, як товар: по чім наділи?”

Спеціалісти порахували, що якби всі українці захотіли скористатися цим законом і взяти землю у власність, то це було б неможливо зробити – навіть якби в Україні не було розпайованих земель, і вся земля досі перебувала б у власності держави. Площа затребуваної землі перевищила би площу всієї України.

Отже, влада вирішила прибрати цю норму закону, як нереальну. Очевидно, у тих, хто свого часу голосував за цей закон, не все гаразд було з математикою.

" " " "