На Хмельниччині продовжать програму забезпечення молоді житлом

Стало відомо, що депутати Хмельницької облради мають намір продовжити термін дії програми забезпечення молоді Хмельницької області житлом ще на три роки

990

На Хмельниччині депутати обласної ради висловилися за підтримку місцевої програми забезпечення молоді житлом. Про це йдеться у відповідному проекті рішенні, котре запропонували до розгляду.

Зазначена програма була затверджена ще в грудні 2012 року та розрахована на період  з 2013 по 2020 рік. У разі підтримки проекту депутатів облради цю програму буде продовжено ще на на наступні три роки.

В рамках програми молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам надаються пільгові та довготермінові кредити на будівництво, реконструкцію та придбання житла. В першу чергу ця ініціатива орієнтована на поліпшення житлових умов для молодих багатодітних сімей, працівників бюджетної сфери та інших категорій громадян, котрим потрібна допомога з боку місцевих органів влади.

За останніми підрахунками у Хмельницькій області більше тридцяти тисяч сімей таких категорій. З них 329 перебувають на обліку в електронній рейтинговій системі Хмельницького регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Кандидатів на отримання зазначених пільг визначає комп’ютерна рейтингова система оцінювання переваг. Вона визначає черговість опираючись на кількість спеціальних балів, котрі отримав кандидат в процесі аналізу. При цьому більшість громадян перебувають на обліку багато років і так і не отримують пільговий довготерміновий кредит, оскільки досягають граничного 36-річного віку та втрачають своє право на цей вид допомоги.

«За сім років лише 42 сім’ї отримали пільгові довготермінові кредити на загальну суму 14 мільйонів 327 тисяч 74 гривні (24 кредити – зі статутного капіталу Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву, 18 кредитів – з місцевих бюджетів). Ці кошти інвестовано в  будівництво понад 2 тисяч 606 квадратних метрів житла», – йдеться в обгрунтуванні до проєкту рішення.

Читайте також: Віолета Лабазюк надалі виконуватиме посадові обов’язки голови обласної ради

Саме тому місцеві депутати облради висловилися за те, щоб ця програма була продовжена до 2023 року. Очікується, що це позитивно вплине на  місцевий бюджет та дещо зменшить темпи трудової міграції молодого населення.

" " " "