На Хмельниччині шахрай незаконно привласнив і продав чужий автомобіль

Зловмисника вже затримали та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

1689

На Хмельниччині правоохоронці затримали 37-річного чоловіка, який незаконно привласнив та продав чужий автомобіль. Про це повідомляють в матеріалі прес-служби ГУНП Хмельниччини.

Про злочин повідомив потерпілий мешканець Хмельницької області, пояснивши ситуацію, що склалася. За його словами, у нього захворіла дитина, тож йому потрібна була досить суттєва сума грошей для оплати лікування. Для цього він вирішив продати своє власне авто. Невдала спроба продажу закінчилася тим, що його надурили та залишили як без грошей, так і без автомобіля.

Пізніше слідчі встановили, що до злочину причетний 37-річний “кримінальний авторитет”. Він дізнався про скрутне становище потерпілого і його термінову потребу в грошах. Так, скориставшись ситуацією, зловмисник пообіцяв потерпілому, що розрахується за його автомобіль повністю та в найкоротший термін, без зайвої метушні. При цьому він змусив продавця транспортного засобу підписати розписку. Кошти виручені за автомобіль потерпілий планував витратити на лікування дитини.

Тим часом зловмисник підробив документи на автомобіль, та здійснив його реалізацію третім особам. Пізніше слідство встановило, що машина була продана мешканцю Закарпатської області.

Читайте також: Зняття порчі як спосіб заробітку: хмельничанка постраждала від шахрайки в Інтернеті

Вчора, 22 липня, правоохоронці затримали зловмисника та оголосили йому про підозру у відповідності до частини 3 статті 289 Кримінального кодексу України. При цьому в оселі затриманого слідчі провели санкціонований обшук, в ході якого було виявлено зброю, набої до неї,  а також підроблені документи на авто, що прямо підтверджує його причетність до злочину.

Автомобіль потерпілого був вилучений та повернений його законному власнику.

Цього ж дня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 630 тисяч гривень.

За цей злочин підозрюваному загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на сток до 12 років.

" " " "