На Хмельниччині шахраї продовжують наживатися на довірі людей

За добу правоохоронці Хмельницької області зафіксували 5 випадків шахрайства на загальну суму майже 60 тисяч гривень

939

За минулу добу на Хмельниччині правоохоронці зафіксували 5 випадків шахрайства. Загалом зловмисники нажилися на суму близько 60 тисяч гривень. Про це в соцмережі “Фейсбук” повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Так один з випадків трапився з 33-річною мешканкою Кам’янець-Подільського. Шахраї обдурили довірливу жінку на 8900 гривень під приводом оплати рахунку в інтернет-додатку.

Тим часом 23-річного чоловіка, теж із Кам’янця, обдурили на 8003 гривні за більш класичною схемою. Потерпілий хотів зняти житло через мережу інтернет. Пізніше виявилося, що житло було фіктивним.

Також напередодні зловмисники ошукали пенсіонерку зі Старосинявського району. Вони зателефонували їй з повідомленням про те, що її син буде притягнений до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень і що це питання можна буде вирішити за допомогою хабаря. Жінка повірила шахраям на слово і заплатила їм 20 тисяч гривень.

На таку ж суму невстановлені особи нажилися і за рахунок 39-річної Хмельничанки, яка хотіла придбати через Інтернет новий диван.

Ну і замикає п’ятірку потерпілих 43-річний житель Хмельницького, який заплатив 1800 гривень теж за фіктивне житло, яке хотів зняти.

Дивіться також: Не довіряйте – перевіряйте, або Як не стати жертвою шахраїв?

В усіх випадках працівники поліції відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайських дій і наразі встановлюють усі обставини та працюють над пошуком зловмисників.

" " " "