На Хмельниччині стартував осінній огляд доріг

495

Дороги загального користування, вулиці населених пунктів та залізничні переїзди. На Хмельниччині стартував осінній огляд доріг. Триватиме він майже цілий місяць. За цей патрульні поліцейські обстежать вулично-шляхову мережу області. Це для того, аби визначити стан покриття та переїздів після літа та їх готовність до зими. Недоліки поліцейські фіксуватимуть в актах огляду та видаватимуть приписи.

Пан Олександр – водій з багаторічним стажем. За кермом, жартує, вже й не пам’ятає скільки та зізнається – їздити щоразу важче.

Інші водії й підтримують, й скаржаться. Мовляв хочуть чи ні, а поганими дорогами їхати приходиться.

Боротьбу з ямами розпочали у поліції. На початку поточного місяця у патрульних стартував осінній огляд доріг. Рулетка, штангенциркуль та кілька аркушів адмінматеріалів – цього достатньо, аби зафіксувати порушення.

А це вже грубе порушення, яке власник дороги повинен усунути, втім не робить цього. Виявляється, припис саме за цю ділянку шляху копи надають не вперше.

Та ж ситуація і з залізничними переїздами. Колійні переправи копи також обстежують, визначають стан після літа та готовність до зими.

Ось цей переїзд до зими не готовий. Патрульні фіксують недолік та складають припис на відповідального за його утримання. Виявляється, вже другий. Першу вимогу копи надали ще у квітні 2018-го, тоді й мали б ремонтувати переїзд, втім, усувати недоліки так і не почали. Не стартували ремонтні роботи і цього року.

За поганий стан переїзду все ж прийдеться заплатити. Штраф – понад тисяча гривень. Таку ж суму доведеться викласти й за неналежне утримання доріг. Якщо відповідальний за утримання переїзду або власник автодороги платить штраф та усуває недоліки – розходяться з миром, якщо ж ні – патрульні складають постанову. Тоді жирну крапку у цій справі ставить суд.

" " " "