На Хмельниччині стартував проект #школа без булінгу

643

#школа без булінгу. На Хмельниччині стартував обласний соціальний проект з протидії насильству. Ініціювала його голова обласної ради Віолета Лабазюк. Проблема булінгу, переконана очільниця краю, – гостра і її потрібно вирішувати разом. Працювати пліч-о-пліч повинні поліція, педагоги, батьки, психологи та посадовці. Тільки у такому тандемі вдасться протистояти цькуванню у навчальних закладах.

#школа без булінгу. На Хмельниччині стартував обласний соціальний проект з протидії насильству. Ініціювала його голова обласної ради Віолета Лабазюк. Проблема булінгу, переконана очільниця краю, – гостра і її потрібно вирішувати.

Замість активних ігор діти обирають соціальні мережі. У віртуальному світі, як і в реальному житті, досить часто стають жертвами булінгу. Хоча у міських школах, кажуть педагоги, явище цькування не поширене.

Натомість на території області випадки булінгу присутні. Є постраждалі та булери. Правоохоронці склали майже півтора десятка адмінматеріалів. Частина винних вже понесла відповідальність.

Матеріалів не так багато, та ось випадків цькування значно більше, переконані психологи. Все тому, що жертвизазвичай мовчать. Булінг не любить розголосу, а відповідно знущання не виносять на загал, не говорять батькам та педагогам. Розпізнати булера можна. Це – дитина, яка хоче виділитися та так, що від цього страждають інші. Жертви ж стають відстороненими. Дуже важливо, кажуть спеціалісти, не упустити цей момент. Якщо дитина замкнулася, з нею обов’язково потрібно говорити.

Саме вільні розмови стануть бронею проти цькування. Говорити з дітьми потрібно вдома та у школах. Працювати пліч-о-пліч повинні поліція, педагоги, батьки, психологи та посадовці. Тільки у такому тандемі, переконана голова обласної ради Віолета Лабазюк, можна протистояти булінгу у навчальних закладах.

Саме взаємоповага, запевняє голова обласної ради Віолета Лабазюк, є своєрідною превенцією. Це – надійна зброя у боротьбі з цькуванням. Це – той бар’єр, який допоможе попередити цькування, аніж згодом ліквідовувати його наслідки.Ще однин інструмент протидії насильству – обласний соціальний проект, який ініціювала очільниця краю. #школа без булінгу реалізовується у два етапи. Перший – для вчителів, поліцейських, посадовців та психологів. Другий стартує у квітні і він спрямований на дітей.

" " " "