На Хмельниччині суд покарав винуватця ДТП з двома загиблими, котрий втік із місця аварії

Чоловік намагався оскаржити вирок в апеляційному суді, однак уникнути ув'язнення йому не вдалося

762

У Хмельницькому апеляційний суд залишив без змін вирок Віньковецького районного суду стосовно чоловіка, котрий скоїв ДТП з двома загиблими в Деражні. Про це розповіла прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Подія трапилася ще влітку 2016 року  місті Деражня. Тоді водій мотоцикла KAWASAKI ZZR, житель міста Бар Вінницької області, значно перевищив допустиму швидкість руху, після чого не впорався з керуванням та зіштовхнувся зі скутером HONDA. Від удару водій скутера отримав травми несумісні з життям та помер на місці події. За життя його пасажира ще якийсь час поборолися медики, однак він також загинув у Деражнянській районній лікарні.

В ході судового засідання винуватець трагедії не визнавав своєї провини попри численні свідчення місцевих жителів, котрі розповідали, що це громадянин вже далеко не вперше нехтує ПДД.

Читайте також: Фатальна ДТП у Хмельницькому: легковик не розминувся з автобусом

На підставі зібраних та наданих до суду доказів сторона обвинувачення повністю довела винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286  ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох осіб).

Відтак засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2,6 років

" " " "