На Хмельниччині суд звільнив учасника ООС від реального покарання за злочин

Чоловік уже вдруге притягується до кримінальної відповідальності і вдруге йому вдається уникнути "відсидки"

1506

Районний суд у Чемерівцях призначив чоловікові,обвинуваченому в крадіжці, три роки позбавлення волі. Проте зважаючи на деякі пом’якшуючі обставини, Феміда замінила йому реальне покарання умовним, відстрочивши його на рік, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

До цього судового розгляду чоловік уже мав один конфлікт із законом у 2014 році. Тоді його було засуджено за наркотики на 5 років і 2 місяці. Але того ж року винуватця звільнили на підставі Закону України “Про амністію у 2014 році”.

Читайте також: На Хмельниччині підлітка засудили до трирічного ув’язнення

Але цьогоріч чоловік вдруге потрапив у поле зору правоохоронних органів. У ніч на 2 серпня він скоїв крадіжку в селі Летава, що розташоване по сусідству з селом, в якому він проживає.  Чолов’яга трохи “похазяйнував” у чужій літній кухні. Він поцупив звідти дитячий велосипед, а  також вкрав деякі електроприлади та  інструменти на загальну вартість 5,5 тисячі гривень.

Господиня садиби, яку обікрали, каже, що тієї ночі хтось стукав їй у шибки, та вона побоялася відчинити. А через кілька днів виявилося, що з кухні пропали речі.  Провівши попереднє слідство, оперативник вийшли на слід колишнього “сидільця”.

Суд ухвалив для нього покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Однак Феміда врахувала й пом’якшуючі обставини. Це, зокрема, участь чоловіка у бойових діях, а також наявність у нього на утриманні малолітньої дитини.

Таким чином, реальне трирічне покарання йому замінили умовним, призначивши злодюжці річний випробувальний термін.

" " " "