На Хмельниччині судили двох неповнолітніх: одного покарали, іншого – ні

До одного хлопця позивався банк, іншого – впіймали на водінні без прав

893

Красилівський райсуд не задовольнив позовну заяву банку до жителя району. Хоча хлопець, до якого позивались банкіри, давно вже повнолітній, історія, за яку банк мав намір його притягнути до відповідальності, сягає корінням ще у 2012 рік. А тоді він був лише 15-річним підлітком, розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Ще тоді, як стверджує банк, хлопець отримав у фінустанові кредитну картку та використав гроші з неї. Однак позиченого він так і не повернув. Тому банк подав позовну заяву до суду із проханням стягнути з боржника 11 359,74 гривні. Однак, розглянувши надані документи, суд визнав їх недостатніми для того, щоб беззаперечно стверджувати, що хлопець є боржником банку.

По-перше, банкіри не змогли довести, що хлопцеві були детально роз’яснені умови договору, який він підписав із банком. По-друге, банк взагалі не мав права дати позичку неповнолітньому без згоди його батьків або інших опікунів. Отже, зваживши, що ці умови не були дотримані, суд відмовив банку в задоволенні позову.

Читайте також: У Хмельницькому АМКУ покарав медиків за недостовірну рекламу

Зовсім по-іншому обернулась справа для іншого неповнолітнього – 17-річного нетішинця, якого поліція впіймала за незаконною їздою на мопеді.  Поліцейські примітили байкера на одній із міських вулиць. Увагу правоохоронців привернуло те, що мопед був без номерного знаку. А сам мопедист катався на ньому без шолому та, як з’ясувалося згодом, ще й без водійських прав, яких навіть “у природі” не було.

Поліцейські тоді (а було це 30 вересня) склали протокол та відпустили порушника додому. З тієї пори юного байкера тричі викликали в суд, і тричі він проігнорував ті виклики. Тож Феміді нічого не залишалось, як оштрафувати його заочно. Тепер він має сплатити за своє катання 510 гривень штрафу. Чи сплатить – невідомо. Це вже залежить від судових виконавців.

" " " "