На Хмельниччині судитимуть голову сільради за вимагання хабаря

Чиновник вимагав від учасника ООС гроші за виділення йому земельної ділянки

2462

Сьогодні, 4 вересня, на Хмельниччині затримали голові однієї з місцевих сільрад, який вимагав хабаря від учасника ООС. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

За грошову винагороду в розмірі 1 тисячу доларів США, чиновник мав забезпечити прийняття в ході чергової сесії сільради позитивного рішення щодо надання дозволу воїну ООС на оформлення технічної документації про передачу йому у приватну власність земельної ділянки для сільськогосподарської діяльності.

Інцидент трапився в одному із сіл в Кам’янець-Подільському районі. Під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельниччини, місцеві правоохоронці вже затримали порушника. Чиновника впіймали “на гарячому”, коли той якраз отримував обіцяну йому суму в гривневому еквіваленті. Після факту неправомірної передачі йому грошових коштів, голову сільради затримали та направили до слідчого ізолятора.

Читайте також: У Хмельницькому судитимуть за великі хабарі полковника ЗСУ

За фактом хабарництва в поліції вже відкрито кримінальне провадження. У разі доведення вини підозрюваного у суді, йому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

" " " "