Платити чи ні? Групи продовженого дня та додаткові освітні послуги: різниця є

1215

Групи продовженого дня та додаткові освітні послуги: різниця є! Із початком нового навчального року чимало батьків стали перед вибором – платити чи ні за те, аби після уроків дитина займалася в школі. Чимало родителів нарікають на вартість позаурочних занять, адже, деякі навчальні заклади за групи продовженого дня пропонують платити. Суми – чималі – варіюються від 600-т до тисячі гривень на місяць. Власне, чи варто діставати гаманець чи все ж таки можна зекономити?

Від 600-т до тисячі гривень на місяць. Групи продовженого дня у Хмельницькому можуть бути і платними. Нашій колезі – багатодітній матері Оксані Мєдвєдєвій пощастило. В навчальному закладі, де навчаються її донечки, батькам дають вибір. Платити чи ні – вирішує не дирекція закладу, а родителі.

На жаль, право вибору дається далеко не всім батькам хмельницьких школяриків, кажуть у громадській організації «Батьківська ініціатива Хмельницького». Додають, мають чимало скарг з цього приводу. Тож, пояснюють, варто чи ні батькам розкошелюватись.

Група продовженого дня, відповідно до чинного законодавства, є безкоштовною і фінансується із місцевого бюджету.

Частенько освітні заклади плутають ці два поняття і під виглядом додаткової освітньої послуги пропонують батькам за гроші водити дитину у групу продовженого дня. Погоджуватися на такі умови навчальних закладів – геть не обов’язково, кажуть в громадській організації. Адже, додають, безоплатне перебування у групі продовженого дня – це право, гарантоване державою. До слова, у департаменті освіти це абсолютно підтверджують.

У Департаменті кажуть, винятків щодо зарахування діток до безкоштовних груп продовженого дня немає. Усе, що потрібно від батьків – це заява на ім’я директора школи.

Група продовженого дня чи додаткові освітні послуги – вирішувати родителям. Тим, хто не встиг подати заявку на безкоштовні позаурочні заняття не варто засмучуватись. Відповідно до чинного законодавства звернутись до дирекції школи із проханням дозарахувати дитину можна впродовж навчального року.

" " " "