На Хмельниччині викрили конвертаційний центр, через який легалізовували приховану готівку

Завдяки діяльності центру замовникам вдавалося уникнути оподаткування грошових надходжень або їх мінімізувати

1105

На Хмельниччині слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС, спільно з обласною прокуратурою, викрило конвертаційний центр, що допомагав підприємцям ухилятися від сплати податків, йдеться у повідомленні  прес-служби обласної прокуратури.

У ході розслідування було встановлено, що зловмисники здійснювали фіктивну реєстрацію ФОПів та відкривали на них рахунки у банках. Після цього на рахунки цих ФОПів надходили гроші за буцімто  надані товари і виконані роботи, хоча насправді нічого не надавсь і не виконувалось. Ці гроші знімались готівкою. ФОПам залишався певний відсоток за виконання їхньої частини “роботи”, а решта грошей поверталась підприємцям, в обхід усіх податкових нарахувань.

Читайте також: На Хмельниччині експорт поки переважає над імпортом: яку тривожну тенденцію виявила статистика статистика

За результатами розслідування упродовж 2018-2019 років через цей центр у такий спосіб було “прокручено” понад 200 мільйонів гривень.

У фігурантів справи проведено обшуки. За результати обшуку вилучено близько 600 тисяч гривень готівкою, а також копії довіреностей, виданих особами, на імена яких відкривались ФОПи, копії їхніх документів, а також оргтехніку з носіями інформації та “чорну” бухгалтерію конвертаційного центру.

Зараз проводяться подальші слідчо-розшукові дії, аби остаточно з’ясувати всіх причетних до цих масштабних оборудок та розмір завданої ними шкоди.

" " " "