На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка займалась постачанням наркотиків у колонію

Членам ОЗГ загрожує до 12 років ув'язнення

1394

На Хмельниччині правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка займалася постачанням наркотиків у колонію. Члени ОЗГ діяли як на волі, так і всередині самого виправного закладу.

Як з’ясувалося, до складу ОЗГ входило шестеро людей, причому двоє з них, включаючи лідера злочинної групи, перебували в самій колонії. Маючи вплив на засуджених, лідер ОЗГ, організував канал постачання наркотиків у виправний заклад. До своєї справи він залучив ще одного ув’язненого, а також чотирьох колишніх “сидільців”, які на той момент уже перебували на волі.

Ті, що були на волі, купували особливо небезпечні наркотики на кшталт амфетаміну, “PVP” та канабісу. З волі вони потрапляли у виправний заклад, і вже далі розподілялись по замовниках.

Розповсюджувачі наркотиків були викриті і затримані ще в квітні цього року. Тоді ж було відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Читайте також: У Хмельницький слідчий ізолятор знову намагалися передати наркотики

Однак у ході слідства підозру було перекваліфіковано на ч.3 цієї ж статті. Вона має більше обтяжень, тому що стосується тих самих дій, вчинених злочинною групою. Підозрювані, якщо їх вину доведуть у суді, можуть отримати до 12 років ув’язнення.

" " " "