На Хмельниччині вже розпочинають продаж новорічних ялинок

Лісові красуні вирощені у державному підприємстві "Шепетівський лісгосп"

1056

ДП “Шепетівський лісгосп” уже починає продаж новорічних ялинок. Лісові красуні продаватимуть на спеціально обладнаних ялинкових базарах, але це буде трохи згодом. А вже зараз у лісництві стартував продаж ялинок гуртовим покупцям, інформує shepetivka.com.ua.

Ціни на ялинки та сосни залишились на рівні минулорічних. Зокрема, ялинка або сосна висотою до 1 метра коштуватиме 54 гривні, а деревце заввишки 1,5 метра вже “потягне” на 72 гривні.

Спеціально для новорічного продажу у ДП “Шепетівський лісгосп” закладено плантації хвойних порід, які загалом становлять 37,9 га площі. На них підростає 110 000 штук ялинок і сосен.  3200 із них мають реалізувати до цього нового року.

Усі ялинки, що легально зрубані на території лісництва, мають відповідну бирку  зі штрих-кодом. Усе, що реалізується без штрих-коду, продається нелегально.

Для зручності транспортування колючих новорічних красунь майже кожне деревце упаковане в спеціальну сітку.

Читайте також: Тижнева погода на Хмельниччині: буде прохолодно і місцями слизько

Водночас лісівники попереджають, що в Шепетівському лісгоспі створено дві рейдові бригади, які патрулюватимуть у лісових масивах, де є молоді хвойні насадження. Причому патрулюватимуть і вдень, і вночі. Крім того, будуть також перевіряти місця продажу ялинок на легальність їх походження. Працівники державної лісової охорони здійснюватимуть рейди разом із поліцейськими. Тому краще легально придбати ялинку і не мати справи із законом.

Адже штрафи за самовільно зрубані деревця відчутно “кусаються”. Зокрема, розмір шкоди за одне зрубане деревце, в якого діаметр стовбура не перевищує 10 сантиметрів, становить 498,47 гривні.  Якщо ж діаметр зрубаного дерева становитиме від 10 до 14 сантиметрів, то така шкода оцінюється вже у 878,25 гривні. Крім того доведеться сплатити ще й штраф у розмірі від 255 до 510 гривень.

" " " "