На Хмельниччині вже визначили, хто очолить обласну лікарню: інтриги з голосуванням не вийшло

Новим керманичом Хмельницької обласної лікарні стане теперішній керівник Департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Яків Цуглевич

2291

Чиновник обійшов за результатами голосування свого основного суперника – теперішнього виконувача обов’язків головлікаря обласної лікарні Олексія Підмурняка. За переможця конкурсу віддали свої голоси 6 членів комісії із 9. Решта троє віддали перевагу Олексію Підмурняку. Ще один претендент – власник ТОВ “Поділля Медфарм” Анатолій Побережний не отримав жодного голосу, і четвертий здобувач посади – заступник головного лікаря Хмельницької міської дитячої лікарні Іван Гуцул взагалі на засідання комісії не прийшов, повідомляє НГП-ua.info.

Ще до оголошення підсумків голосування Цуглевич та Підмурняк вважалися лідерами цієї гонки, причому Цуглевич був “посіяний” під першим номером. Тому інтриги з голосування не вийшло, все було цілком прогнозовано.

Виступаючи уже в новій якості, переможець конкурсу “підсолодив пігулку” своєму основному супернику Олексію Підмірняку, зауваживши, що знає того давно як талановитого лікарі-хірурга та здібного організатора. Тож сподівається, що у тандемі вони зможуть звернути гори: впровадять новітні технології та виведуть лікарню на якісно новий рівень.

Зокрема, новий головлікар має намір організувати у головній клініці області відділення невідкладної допомоги, яке прийматиме важко хворих пацієнтів, та інсультний центр. Він  також сподівається, що зможе залучити до фінансування закладу інвесторів, благодійників, а також кошти ОТГ.

Читайте також: У Хмельницькому тепер замість протитуберкульозного диспансеру буде хоспіс

Цікавим видалося запинання, поставлене, тепер уже головному лікареві, одним із членів комісії. У Цуглевича запитали, як має реагувати керівник закладу, якщо когось із його підлеглих викриють на хабарі.

Обранець відповів, що жоден лікар, до надання пацієнту медичних послуг, не має права створювати такі умови, що спонукали б пацієнта давати медику хабар. Однак після лікування можливо все, але це вже називатиметься не хабарем, а подякою. “Якщо пацієнт захоче віддячити лікарю, це його бажання”, –  відповів Яків Цуглевич. Втім, при теперішніх зарплатах українських медиків немає нічого дивного в тому, що вони не відмоляються від такої подяки, бо й справді заслужили її своєю працею.

Що стосується майнових статків нового керманича обллікарні, то вони є на сайті НАЗК. У Цуглевича та його дружини є у власності будинок на 381,2 квадратних метра у живописному селі Мукша Китайгородська Камянець-Подільського району. У тому ж селі його дружина володіє трохи меншим (354,8 квадратних метра) незавершеним житловим будинком.  Крім того, у тому ж селі їй належить гараж на 60 квадратів.

Правда у гаражі стоїть скромний ВАЗ 21061, випущений ще у 1994 році. Більш ніяких автомобілів сім’я Цуглевичів не декларує. Зате у розпорядженні родини є ще один транспортний засіб – катер Four Winns 43-ї моделі. До того катера є ще й причіп тієї ж марки. Вартість плавзасобів у декларації не вказана.

Крім того,  подружжя сукупно володіє чотирма земельними ділянками у двох селах Кам’янець-Подільського району. А от нерухомістю в обласному центрі та його околицях, незважаючи на п’ятирічний чиновницький стаж, очільник медичного Департаменту так і не розжився.

" " " "