На Хмельниччині застрелили червонокнижного лося: поліція швидко знайшла браконьєрів

Сліди кривавої розправи над твариною виявив місцевий мисливствознавець

1259

На Хмельниччині поліцейські швидко знайшли та застали “на гарячому” горе-мисливців, які вполювали червонокнижного лося, йдеться у повідомлення сектору комунікації поліції Хмельницької області.

Ця подія трапилася 13 березня на території мисливського угіддя неподалік від села Червоний Цвіт Шепетівського району. Місцевий мисливствознавець із Шепетівського лісгоспу помітив на землі криваві плями та шерсть, що була схожа на хутро лося. Самої тварини ані убитої, ані пораненої, ніде не було видно.

Чоловік відразу викликав поліцію. Оперативно прибувши на місце можливого злочину, правоохоронці обстежили його. З’ясувалось, що від місця, де було виявлено кров, веде колія від підводи.

Поліцейські спільно із єгерами відправились за цими слідами. Колія привела їх до дому 38-річного місцевого чоловіка, у дворі якого якраз кипіла робота: кілька чоловіків розчленовували тушу нещасного лося. Заперечувати очевидне не було сенсу. Тим більше, що під час ошуку обійстя правоохоронці виявили залишки вбитої тварини, а також мисливську рушницю з набоями до неї.

Читайте також: На Хмельниччині браконьєр хотів підкупити слідчого: грошей не жалів

Зараз слідство намагається з’ясувати, хто саме зробив фатальний постріл (бо, як виявилось, мисливців було декілька), завдавши тварині смертельного поранення.

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за статтею 248 ч.1 ККУ (незаконне полювання). Санкції цієї статті передбачають штраф у розмірі до 51 тисячі гривень, або громадські роботи, або обмеження волі на строк до 3 років.

При цьому правоохоронці нагадують іншим любителям постріляти: сезон полювання вже скінчився, а на червонокнижних тварин він ніколи й не починався.

" " " "