На Хмельниччині засудили педофіла, котрий намагався зґвалтувати сусідську дівчинку

Чоловік заманив до себе додому доньку своїх знайомих та почав до неї чіплятися

1163

На Хмельниччині Ізяславський суд ухвалив вирок чоловіку з Шепетівського району, котрий намагався зґвалтувати сусідську дитину, а також поцупив у неї 20 гривень та мобільний телефон. Суд призначив зловмиснику остаточне покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба суду.

Інцидент трапився минулого березня у Шепетівському районі. За попередніми даними чоловік заманив до себе додому 11-річну доньку своїх сусідів під приводом розпалювання вогнища. Зловмисник відвів дитину у свою хату де роздягнув її та спробував зґвалтувати.  При цьому він ще й пограбував її, забравши мобільний телефон та 20 гривень.

Слід зазначити. Що педофіл вже давно був знайомий з родиною дівчинки бо часто допомагав їм по господарству. Дівчинка його знала тому легко довірилась йому. На щастя дівчинка змогла від нього втекти та побігла до сусідки, де сховалася і розповіла, що трапилося.

У свою чергу нападник теж втік зі своєї оселі, однак не далеко. Вже наступного дня правоохоронці виявили зловмисника в сіннику. Перед тим як сховатися, зловмисник залишив гроші та телефон на порозі будинку дівчинки.

В ході судових засідань чоловік не визнавав своєї провини і стверджував, що не мав наміру ґвалтувати дитину. За його словами, він з дитинства знає як саму дівчинку так і її сім’ю, тож запросив дитину, аби разом розпалити багаття. При цьому чоловік стверджує, що був тоді п’яний і не пам’ятає усіх деталей того дня, але нікого ґвалтувати та грабувати він не хотів. Але при цьому чоловік визнає, що “трішки чіплявся”. За словами обвинуваченого, є ймовірність того, що батьки дівчинки вчинили наклеп на нього через конфлікт, який зав’язався через те, що ті не заплатили йому за проведену ним роботу на домогосподарстві.

Однак батько дитини заперечує це та стверджує, що жодного конфлікту між ним та сусідом не було. За словами чоловіка, той сам приходив допомагати бо хотів їсти і жодного разу мови про оплату праці не йшло.

Версію зі спробою зґвалтування підтвердила судово-медична експертиза. Однак, не знайшла свого підтвердження кваліфікація дій обвинуваченого за частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій).

Читайте також: Вирвали гроші з рук: у Полонному чоловіка пограбували на 80 тисяч гривень

Враховуючи те, що обвинувачуваний не визнав своєї провини, а також вже наявну судимість у підозрюваного за тяжкий злочин та вчинення ще одного злочину під час іспитового терміну, суд призначив педофілу максимально можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

" " " "