На Хмельниччині засудили ревнивицю, яка позбавила свою суперницю життя

Суд не взяв до уваги твердження захисту, що злочин було скоєну у стані афекту

1568

Шепетівський міськрайонний суд розглянув гучну кримінальну історію, що сталася в Шепетівці у ніч на 3 вересня цього року. Тієї ночі 44-річна шепетівчанка завдала іншій, 38-річній, жінці тілесних ушкоджень, від яких та наступного дня померла в лікарні.

Ревнива дружина, підозрюючи, що її співмешканець може бути в іншої жінки, прийшла до неї додому. Господиня спочатку намагалась переконати ревнивицю, що її чоловіка не бачила. Та згодом усе-таки впустила жінку, аби та переконалась, що її чоловіка там немає. Однак чуття привело зраджену жінку на балкон, де й переховувався її благовірний. За свою зраду він одержав від дружини доброго ляпаса. А от для суперниці усе ляпасом не обійшлося.

Розлючена жінка, ухопивши чоловікову коханку за волосся, витягла її на сходи і там щодуху ударила навідліг. Від удару жінка не встояла на ногах та впала, вдарившись головою об бетонну підлогу. Від удару вона знепритомніла.  Тоді розлючена жінка схопила її за одяг та поволокла, вже непритомну, сходами вниз. При цьому голова жінки билася об сходи.

Винуватець жіночих розборок, тим часом, поки його дружина лупцювала коханку, тишком-нишком утік додому. Як з’ясувалося згодом, розлючена жінка спричинила суперниці відкриту черепно-мозкову травму, від якої та наступного дня померла в лікарні.

Читайте також: Розбійний напад на приватний будинок у Городку: що вирішив суд

Захист підозрюваної намагався представити це побиття, як злочин, скоєний у стані афекту. Проте суд не взяв до уваги таку кваліфікацію через те, що за висновками комплексної судової психолого-психіатричної експертизи, такий стан об’єктивно не підтверджений.

Отже жінку засудили за статтею 121 ч.2 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої) та призначили їй 7 років позбавлення волі. На волю вона вийде, коли їй буде 51. Для її суперниці життя обірвалось у 38 років. Зате хтивий чоловік, який не зумів чи не захотів навіть розборонити двох, не чужих йому, жінок, ще встигне звабити не одну.

" " " "