Українську армію поповнять близько 1700 контрактників із Хмельниччини

З початку поточного року майже 1700, а саме – 1668, чоловіків із Поділля поповнили ряди української армії на контрактних умовах

1501

Протягом 2019 року Хмельниччина поповнила ряди Збройних сил України 1668 контрактниками. Серед тих, хто уклав контракт з українською армією цього року є як досвідчені військові, так і новачки. Про це повідомило видання Армія INFORM із посиланням на слова заступника військового комісара Хмельницького обласного військового комісаріату підполковника Олега Поповича.

– На службу за контрактом до рядового, сержантського і старшинського складу приймають громадян, які мають вищу, професійно-технічну, повну чи базову загальну середню освіту й не проходили строкової військової служби, а також військовозобов’язані та жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою і спеціальною підготовкою”, – зазначив підполковник Олег Попович.

У військкоматі також зазначають, що кожен придатний до несення військової служби громадянин України може в короткий термін розпочати військову кар’єру, навіть не маючи відповідного досвіду. Усіх новобранців спочатку відправляють у спеціальні навчальні центри, де вони проходять  підготовку упродовж  трьох місяців, після чого отримують військовий фах. При цьому рекрути можуть обрати собі бойову спеціальність: стрілець, снайпер, танкіст та інші. Також можна реалізовувати раніше здобуті цивільні навички та освіту. Наприклад, медика, кухаря, діловода, фінансиста, водія. При цьому можна обирати між службою в бойовій частині, чи в одній із частин забезпечення. Наприклад, на складах, арсеналах, полігонах, у навчальних центрах.

Такожу у прес-службі комісаріату зазначають, що на контрактну службу приймаються громадяни віком від 18 до 40 років. При цьому в особливий період, законом України про військову службу передбачено підвищення граничного віку прийняття на службу до 60 років для чоловіків, та 40 років для жінок.

Водночас добровольці не повинні мати медичних протипоказань, судимостей, не мають стояти на психіатричному чи наркологічному обліку.

Задля заохочення молоді до військової служби, держава забезпечує їх фінансовою винагородою та соціальним пакетом. Зокрема, місячна оплата солдата під час його першого року служби сягає 10200 гривень. У частинах десантно-штурмових військ – від 12000 гривень. Тим, хто несе свою службу в зоні ООС, додатково доплачують ще 17000 гривень на місяць на першій лінії, та 6500 гривень в інших зонах.

При укладанні першого контракту військові отримують підйомну допомогу – 15-19 тисяч гривень залежно від військового звання. Також є щорічні виплати на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань. А ще, вони користуються безкоштовним речовим і продовольчим забезпеченням, медичними послугами та санітарно-курортним лікуванням. Для військових також передбачене безкоштовне проживання у гуртожитках, а в разі, якщо вони орендують житло, їм виплачують компенсацію за винайм.

" " " "