На Хмельниччині затримали бойовика так званої “ЛНР”: зловмисник збирав дані про ЗСУ

У Хмельницькій області оперативники СБУ затримали бойовика "ЛНР", котрий збирав та пересилав противнику дані про ЗСУ

791

Контррозвідники Служби безпеки України в Хмельницькій області припинили діяльність агента російських спецслужб, який в 2014-2016 роках був активним учасником так званої “ЛНР”. Про це 21 травня повідомила прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в 2021 році зловмисник переїхав в Хмельницьку область, де проживають його близькі родичі. Колишній бойовик діяв під кураторством відомого контррозвідці співробітника спецслужб РФ. Агент збирав і передавав замовникам інформацію про військові об’єкти в регіоні. Особливу увагу він приділяв військовим частинам, які задіяні в операції Об’єднаних сил.

“Агента спіймали на гарячому під час фотографування колони військової техніки одного з підрозділів ЗСУ для передачі інформації російським спецслужбам”, – йдеться в повідомленні .

Читайте також: Старокостянтинів прощається з місцевим героєм, котрий загинув на Донбасі

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

" " " "