На Хмельниччині жодного дерева в лісі не можна буде зрубати підпільно

В області запроваджують електронний облік деревини

1227

Електронний облік необроблених лісогосподарських матеріалів запроваджується повсюди в Україні. Така новація має, на думку уряду, унеможливити розкрадання деревини та несанкціоновану вирубку лісу. На Хмельниччині  провели селекторну нараду з питань впровадження  електронного обліку на комунальних лісогосподарських  підприємствах.

В Україні законодавчо обмежене внутрішнє споживання деревини. За рік воно не має перевищувати  25 мільйонів кубометрів. Це робиться, насамперед, задля збереження лісового фонду, як одного з основних національних багатств.

Електронний облік дозволить тримати на контролі  кожний кубометр і кожне зрубане дерево. Контролем буде охоплено все: від походження і заготівлі деревини до її реалізації.

Читайте також: Для ремонту доріг на Хмельниччині ділять гроші, яких іще немає

На Хмельниччині  державні лісогосподарські підприємства вже підключені до системи електронного обліку. Навіть більше – вони її оплачують за рахунок власних коштів. Деякі спеціалісти з лісогосподарських підприємств уже пройшли навчання щодо ведення електронного обігу деревини .

Водночас заступник голови ОДА Володимир Кальніченко, який головував на селекторній нараді, наголосив:  за впровадження електронного обліку деревини на лісогосподарських підприємствах  комунальної  власності відповідають районні адміністрації. Отже, саме вони мають перейнятися вирішенням цього питання.

" " " "