На Хмельниччині знешкодили цілий арсенал часів Другої світової війни

Майже 60 82-мм мін було виявлено в районі міста Славута

1004

На Хмельниччини піротехніки ДСНС днями виявили та знешкодили 21 снаряд від міномету калібром 82-мм. Про це повідомляють в оперативному зведенні прес-служби ДСНС Хмельницької області.

Вибухонебезпечний арсенал був виявлений неподалік від міста Славута, в районі села Мотрунки, що в Красилівському районі.  Після виявлення такої кількості мін, бійці піротехнічного відділу ДСНС вирішили провести додаткову розвідку місцевості. Вже згодом виявилося, що таке рішення було не даремним і можливо врятувало комусь із місцевих жителів життя. Піротехніки знайшли ще 36 мінометних мін такого самого калібру. Усі вони були у повністю боєздатному стані, тож могли вибухнути у будь-який момент, при будь-якому “подразнюючому” факторі.

Увесь арсенал знищать на спеціально відведеному для таких випадків полігоні.

Слід зазначати. Що на території України від початку року загалом було виявлено та знешкоджено 54 тисячі 441 вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни. Із низ 1 тисяча 93 авіаційні бомби високої потужності та зони ураження.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському рятувальники запобігли вибуху автомобіля: подробиці

“Пам’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та в жодному разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси”, — пише прес-служба ДСНС.

" " " "