Летичівська громада: досягнення в округах

710

Кілометри водогонів та оновлення сільського клубу. Козачківський старостинський округ Летичівської громади підбиває підсумки п’яти років об’єднання. За час гуртування досягнень чимало. Ще більше планів на майбутнє.

Козачки, Анютине та Варенка це – села Козачківського старостинського округу. До старту реформи децентралізації були у складі сільської ради. У 2015-му році ввійшли до Летичівської громади.

Після об’єднання змінилося чимало. Села отримали більше коштів, а відповідно і більше можливостей. До прикладу, за час гуртування у Козачках протягнули 5 кілометрів водогону, облаштували свердловину. На прокладання питних мереж витратили майже 2,5 мільйони гривень. Таких грошей колишня сільська рада не мала, а ось у громаді фінансів більше, тож проблеми вирішувати легше.

Тепер проблема з нестачею води виникла у Варенці. Село досить розкидане, тож про будівництво водогону не йдеться, а ось дві свердловини таки облаштують. У планах і відновлення доріг. За п’ять років капітальних ремонтів не було, тільки поточні. Щодо освітлення – над цим питанням у старостаті також не працювали.

Після заміни опор старостат розробить проектно-кошторисну документацію на облаштування вуличного освітлення. Ще одна проблема округу – зайнятість. Через брак роботи молодь тікає з сіл. Аби зупинити потік, каже староста, потрібно створити робочі місця.

Створення робочого місця – першочергове завдання округу. Неважливо, де будуть працювати люди, – у молочному, ягідному чи овочевому кооперативі. Головне – не будуть покидати домівки, а своєю працею розвивати рідне село.

" " " "