На Хмельниччині знову аграрники перекрили дорогу: хочуть, щоб влада їх почула

Учасники акції протесту вимагають перегляду законів про ринок землі, які пропонує теперішній уряд

1384

Сьогодні вранці декілька десятків аграрників Хмельниччини перекривали рух на міжнародній трасі М-12 неподалік від села Прибузьке Хмельницького району, повідомляє Depo.Хмельницький. За звичною схемою люди ходили безперервною вервечкою поперек дороги.

Звісно, рух машин було заблоковано, і всі автівки, що рухались трасою, зупинились або подалися в об’їзд. Аграрники просять водіїв із розумінням ставитись до їхньої акції. Адже таким чином люди намагаються запобігти розпродажу української землі. Та й за словами самих протестуючих, їхня акція розрахована була всього на півгодини.

 

Цього часу, вважають аграрники, досить для того, щоб влада почула їхні вимоги і застереження. Бо якщо закони, що стосуються ринку землі, приймуть у запропонованій редакції, це відкриє іноземцям шлях до скупки українських чорноземів. І таким чином 72% території України може потрапити в руки іноземних громадян.

Дивіться також: Авторська програма Сергія Лабазюка “Поруч”. Ринок землі: чого чекати аграріям

Крім того, це дозволить концентрувати в одних  руках велетенські земельні масиви і повністю знищить вітчизняних фермерів, які, за ліпших умов, могли би годувати не лише Україну, але й ще півсвіту.

 

Організатором акції протесту виступила “Всеукраїнська аграрна рада”.

 

" " " "