У Прибузькому аграрії краю перекривали дорогу

851

 Ні – продажу землі іноземцям! У Прибузькому аграрії краю перекривали дорогу. За останніх кілька місяців це – вже четверта акція фермерів області. Страйкували господарники і в столиці. Вимоги у них – незмінні: впорядкування питання продажу української землі. Подробиці – дивіться далі.

 Пан Андрій – фермер з Улашанівки Славутського району. У сільському господарстві – вже понад 20 років. Нині в обробітку має дві тисячі гектарів. Аграрій не проти цивілізованого обігу земель, втім, каже, український чорнозем мають обробляти українці.

 Пан Руслан господарює на Полонщині. В обробітку має 2800 гектарів. Українські землі, переконаний, повинні обробляти не просто українці, а середній та малий фермери.

 Великий фермер про село думати не буде, переконані аграрники. Відтак, кажуть, не можна допустити, аби українська земля була у руках компаній-гігантів.

 Запуск продажу землі фермери бачать по-своєму. Вони не проти цивілізованого обігу, втім, кажуть усе має бути поетапно.

 І лише після цього, через років 5-10, чорноземи можна передавати у руки великих підприємств. Разом з тим, кажуть фермери, потрібно запустити й ринок доступного кредитування.

 Це – ті вимоги, кажуть фермери, які повинна почути влада. До неї за останніх кілька місяців аграрії краю зверталися неодноразово. Господарники перекривали дороги міжнародного значення, страйкували у столиці і, якщо доведеться, то готові вийти знову та навіть розбити агромістечко під стінами ВР.

 

" " " "