На Хмельниччині зважують фури

689

Понад 40 тон – зась. На Хмельниччині працює пересувний пункт габаритного та вагового контролю. Працівники автодору та патрульні зважують фури. За понад норму складають постанову. Штраф не космічний – 510 гривень. Та ось платити такі гроші хочуть не всі. Великогабарити караванами тягнутьсяпоблизу вагового комплексу. Змусити їх пройти контроль правоохоронці не можуть. Тож далекобійники не рушають з місця цілий день. Стоять до сутінок і їдуть аж коли закінчується зміна у поліцейських.

Стоп. Працює пересувний пункт габаритного та вагового контролю. Працівники автодору та патрульні зважують фури. На місці не стоять, теренами області їздять вже понад місяць.

Ось цей пан везе слабоалкогольні напої. Каже, завантажений майже на 23 тони. У тому, що не порушує, впевнений, тож ваговий контроль проходить без проблем.

Максимальне навантаження на кожну вісь, а також загальну масу визначив законодавець. Якщо фура перевантажена – доведеться заплатити штраф.

За понад 40 тон требарозкошелитисяна 510 гривень. На таку суму схудне гаманець ось цього далекобійника. Свою автівку перевантажив не на багато, всього на 3 тони, втім це порушення і заплатити таки доведеться.

Якщо цей водій штраф заплатить, то є ті, які за порушення відповідати не хочуть. Великогабарити караванами стоять поблизу вагового комплексу. Ймовірно, перевантажені, тож пройти контроль відмовляються. Змусити їх правоохоронці не можуть. Тож далекобійники не рушають з місця цілий день.

Тож, водії стоять до сутінок і у дорогу рушають лише тоді, коли у поліцейськихзакінчується зміна. Буває, кажуть патрульні, що тільки вони з місця і за ними прямує цілий караван фур. Всі, ймовірно, перевантажені і тут справа навіть не у штрафі, а тому, що ці великогабарити руйнують і без того неідеальні дороги.

 

" " " "