У Хмельницькому презентували геоінформаційні систему

756

Місто на долоні. У Хмельницькому презентували геоінформаційну систему. Це – сучасна комп’ютерна технологія. Вона поєднує модельне зображення території з табличними даними. У використанні геопортал буде зручним та доступним. Алгоритм дії наступний. Містяни, побачивши рекламну вивіску, можуть скористатися смартфоном, зайти до реєстру рекламних засобів та дізнатися про неї всю інформацію. Так саме можна навідатися до земельного чи містобудівного кадастрів, або ознайомитися з містобудівною документацією.

Сучасні комп’ютерні технології – у дії. У Хмельницькому презентували геоінформаційну систему. Вона поєднує модельне зображення території з інформацією табличного типу. Над геопорталом почали працювати ще у 2018-му. Цього року вже показали широкому загалу. Хмельницький став першим місто в області, де з’явилася ГІС.

Геопортал включає кілька модулів. Це – містобудівний та земельний кадастри, реєстри рекламних засобів та тимчасових споруд, оцифровану містобудівну документацію тощо. У застосуванні, кажуть розробники, буде зручним та доступним. Ним зможуть користуватися усі.

Алгоритм дії – простий. Містяни, до прикладу, побачивши рекламну вивіску, можуть скористатися смартфоном, зайти до реєстру рекламних засобів та дізнатися про неї всю інформацію.Так саме можна навідатися до земельного чи містобудівного кадастрів, або ознайомитися з містобудівною документацією.

Якщо немає – потрібно звертатися до депутата, якого обрали, або писати скаргу у міську раду. Купити квартиру на вторинному ринку чи у забудовника,геопортал не допоможе, а ось необхідну інформацію дізнатися можна. І це для людей. Міська рада теж отримує переваги – менше корупції та прозорість, а ще економія, адже ГІС місту обійшлася недорого.

Впровадження геопорталу стало можливим завдяки Агентству Сполучених Штатів з міжнародного розвитку. Саме воно співфінансувало проєкт. Нині такі ж геоінформаційні системи розробляють і в інших містах країни.

Геопорталу Хмельницькому, кажуть розробники, – це тільки конструктор. Його можна допрацьовувати, а згодом і використовувати для надання сервісів хмельничанам.

" " " "