На Хмельниччині звільнили з посади голову Старосинявської РДА

Очільниця району подала заяву на звільнення після того, як зрозуміла, що їй все одно доведеться піти

3694

Учора, 17 червня, президент Володимир Зеленський видав розпорядження про звільнення голови Старосинявської РДА Надії Вікарскої з посади очільниці району.

Вікарська була призначена на голову РДА в лютому цього року. А приводом до її звільнення стало втручання очільниці району в роботу поліції.

Наприкінці травня у Старосинявському районі трапилась неприємна історія, відлуння якої докотилося й до кабінету голови ОДА. Районний представник Держпродспоживслужби вимагав гроші із заготівельниці молока. Причому він застосував до жінки фізичну силу. Мабуть, цього би не сталося, якби посадовець був тверезий. Він же був п’яний, та ще й у робочий час.

Поліція, викликана на місце події, наполягла на тому, щоб розбишака-посадовець здав аналіз на алкоголь. Однак медики написали, що він був тверезий. Хоча й сама потерпіла, і поліцейські, які там були, бачили очевидні ознаки сп’янінням.

Як з’ясувалось, на медиків “натиснула” голова РДА, після чого вони видали “потрібний” результат тесту.

Дізнавшись про цей випадок, голова ОДА ще тоді заявив, що не потерпить таких дій від державних службовців.

“Я вважаю ганебним вчинком втручання голови райдержадміністрації в роботу Нацполіції, медичних служб. Тому я прийняв рішення звернутися з відповідним поданням до президента України і поставити питання про звільнення Вікарської із займаної посади”, – написав він тоді у своєму Facebook.

" " " "