«Перемога у нас в крові»: хмельничан закликають ставати донорами крові

1323

«Перемога у нас в крові» — всеукраїнська акція, в межах якої спортсмени та уболівальники стають донорами крові стартувала у Хмельницькому. Організатори заходу закликають усіх громадян долучитися до благодійності та допомогти тим, хто потребує крові та її компонентів у щоденній боротьбі за власне здоров’я.

Управління молоді і спорту Хмельницької ОДА та товариство Червоного Хреста в області дали старт акції «Перемога у нас в крові»

Акція проходить у кожному місті. Першими, зазвичай, здавати кров приходять спортсмени – своїм вчинком показують приклад та закликають кожного долучитись та поповнити місцевий банк крові. Адже у час пандемії COVID-19 кількість донорів значно зменшилася, що призвело до значного дефіциту крові в українських медичних закладах. Саме тому питання донорства наразі є дуже важливим.

Найбільше потребують крові із негативним резус-фактором. Її має дуже маленький відсоток людей, тому вона в дефіциті.  У центрі крові кажуть, вже кілька місяців, як ситуація із донорами покращилась. Сподіваються, що такі акції ще більше заохотять подолян.

Наша знімальна група теж приєдналась до акції. Такі заходи, як «Перемога у нас в крові», привертають увагу громадян до суспільно важливих проблем і допомагають рятувати сотні життів щодня. Долучайтесь до акції-марафону та популяризуйте добрі справи серед інших.

" " " "