На Хмельниччину прибула індійська вакцина

344

На Хмельниччину прибула індійська вакцина. Перших 15 медиків уже отрималидози препарату. Це працівники міської лікарні та мобільних бригад. Їх уже сформовано 26, проте навчання пройшло лише три. Колотимуть ліки першочергово працівникам, які контактують із ковідними хворими та тим, які працюють у геріатричних та ковідних закладах.

Валерій Свинцицький – перший вакцинований від коронавірусу на Хмельниччині. Працює чоловік в лікарні більше десяти років у відділенні інтенсивної терапії. З початку розповсюдження інфекції перебував поруч з хворими. Проте сам на коронавірус не хворів.

На Хмельниччині уже сформували 26 бригад, які після навчання мають розпочати роботу у всій області. Поки ж інструктаж пройшло три бригади медиків – для кожного виду вакцин воно різне. Зараз медики отримали для розповсюдження індійські ліки. Як каже лікарка мобільної бригади, процес вакцинації загалом займає 15 хвилин.

Загалом на Хмельниччину уже прибули понад 18 тисяч доз вакцин. Першочергово, ліки отримають 892 медики та понад 1300 працівників та вихованців інтернатів. Для них вакцинацію проведуть ліками компанії Пфайзер.

На першому етапі щепленню підлягають працівники закладів охорони здоров’я, мобільних бригад, геріатричних закладів та екстреної допомоги. Тож за попередньою згодою, найперше на Хмельничччині провакцинують 2500 мешканців.

" " " "