На Хмельниччину прибула нова партія двох видів вакцин вік COVID-19, – деталі

Хмельницька область отримала нові партії вакцин від коронавірусної інфекції

1016

У Хмельницькій області, як і в усій Україні, триває кампанія з вакцинації населення від COVID-19, в рамках якої наш регіон отримав чергову партію необхідних препаратів. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” очільник Хмельницького краю Сергій Гамалій.

Варто зазначити, що наразі в області вакциновано  від коронавірусу першою дозою щеплення вже 19,5 тисяч краян, 3862 з яких отримали ін’єкцію протягом минулого тижня.

Тим часом вже цього тижня на Хмельниччину прибула чергова партія препарату декількох видів та виробників.

“Ми продовжуємо отримувати нові партії вакцин. Чергова партія їх сьогодні прибула на обласну базу спецмедпостачання. Доставлено 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer -BioNTech та 11400 доз вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї,” – відзвітував очільник ОДА.

Раніше вже зазначалося, що вакцина від Pfizer –BioNTech призначена суто для підопічних закладів соціальної сфери, їхніх працівників, а також для працівників ДСНС та інших екстрених служб. Хмельниччина отримує цю вакцину лише раз на тиждень, що обумовлено особливостями  та специфікою її зберігання. Станом на сьогодні з отриманих 1170 доз використано вже 1050.

Що стосується південно-корейського варіанту AstraZeneca, то нею щеплюватимуть громадян, котрі досягли 65-річного віку. Якщо ж будуть виникати залишкові дози, то їх спрямують на обов’язкову повторну вакцинацію тих громадян, котрих раніше вакцинували препаратом індійського виробництва CoviShield (використано 17516 доз).

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: за добу зафіксовано рекордний мінімум

Разом з тим на Хмельниччині продовжують забезпечувати щепленням від COVID-19 представників маломобільних груп, освітян, залучених до проведення ЗНО, представників Нацполіції та ДСНС. Вони отримують препарат китайського виробництва CoronaVac виробництва Sinovac-Biotech (використано 908 доз).

" " " "