На колінах перед Героєм АТО

1024

Відмовився везти ветерана-інваліда та написав заяву на звільнення. Минулого тижня неприємна ситуація трапилася з важкопорененим бійцем АТО Олександром Дарморосом. Водій автобуса, що рухається за маршрутом Старокостянтинів – Кам’янець-Подільський, відмовився підвезти Героя. Історія набула широкого розголосу у соцмережах. Наступного дня кермувальника знайшли активісти і змусили його вибачитися перед бійцем.

Стояв на колінах.  Саме так вибачався водій рейсового автобуса за те, що відмовився везти учасника російсько-української війни Олександра Дармароса. Навесні 2016-го військовий отримав поранення від вибуху міни під Авдієвкою. Наслідки – заміна кістки на обличчі, втрата зору та відірвана кінцівка. До слова, пан Олександр лише нещодавно повернувся зі Сполучених Штатів, де проходив реабілітацію. Він єдиний в Україні військовослужбовець, який  має сертифікованого собаку-поводиря. Як зазначає колишній боєць 8-мого полку спеціального призначення, проблеми з перевізниками виникали неодноразово. Та цього разу водій не просто відмовив у пільговому перевезені, а здійняв гучний скандал на весь 5-тий автовокзал, що у Хмельницькому.

Цього разу скандал набрав неабиякого розголосу в соціальній мережі. Волонтери та військовослужбовці знайшли водія. Той, щоправда, провину визнав не одразу.

Але воїна-ветерана та його дружину такі вибачення не влаштували. Разом з усіма присутніми вони вимагали звільнити водія.

Й результат не забарився. Вже за 20 хвилин дискусії Юрій погодився звільнитися за власним бажанням. Активісти одразу знайшли аркуш паперу та ручку, аби під наглядом керівництва він привселюдно написав заяву.

Власниця маршруту вину водія визнала одразу. Разом зі своїм чоловіком – секретарем Старокостянтинівської міської ради – вона також вибачилась перед Героєм.

Пан Олександр в певній мірі розуміє таке ставлення з боку водіїв до віськових. Каже, система побудована так, що пільговик наче жебрак має випрошувати те, що йому передбачено державою.

Наразі управління Укртрансбезпеки в області вивчає обставини події. Максимальне покарання, яке загрожує приватному перевізнику – розірвання договору на обслуговування маршруту.

 

" " " "