На околицях міста палять сухостій.  Рятувальники в черговий раз нагадують про небезпеку і накладають штраф на порушників

1563

І знову горить.  Традиція, якої українці ніяк не можуть позбутися – щороку восени та навесні спалювати сухостій. Знають, що можуть отримати штраф, проте й це не спиняє. Адже, вважають – позбутися сухої трави – найкращий та найшвидший спосіб прибрати територію.

Село Черепова, неподалік Хмельницького. Декілька днів тому, рятувальники гасили масштабну пожежу. Причина – спалювання сухостою. Місцевий житель, знаючи про небезпеку та відповідальність,яку може понести, вирішив у такий спосіб прибрати город.

На чоловіка склали  адмінпротокол.  Проте, штраф в 340 гривень,не надто високий, аби зупинити людей.Наслідки таких займань – неконтрольовані.  Вони можуть призвести до масштабних пожеж, шкоди для самої людини та навколишнього середовища.

Дослідження показують,  згорання тонни сухостою у повітря вивільняє близько дев’яти кілограмів чадного газу, важких металів, пилу і низки концентрованих сполук.  Насправді ж, є набагато кращі способи прибирання території  від сухої трави.

У межах міста, хмельничани можуть самостійно вивести на полігон зелені відходи. До тарифу вони не входять, тому Спецкомунтранс  йде на зустріч мешканцям – приймає сухостій безкоштовно.

Що ж стосується гілля, працівники офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» та Спецкомунтрансу розробили графік, за яким хмельничани зможуть здати ці зелені відходи.

Оновлений графік можна буде знайти після закінчення карантину на сайтах «Розумного довкілля» та Спецкомунтрансу.

 

 

 

 

 

 

 

" " " "