Вірусологічна лабораторія отримала нове обладнання

2588

Вірусологічна лабораторія області  отримала  новий апарат для досліджень. Тепер очікувати результати тесту потрібно лише 6 годин. Тож епідеміологи сподіваються – це допоможе оперативніше виявляти хворих на коронавірус.  Водночас в адміністрації розповіли – не всі українці, які повертаються з-за кордону дотримуються самоізоляції. Тож, аби боротись із поширенням хвороби, потрібна ще й свідомість громадян.

На озброєнні – новий сучасний апарат. Про високоточний прилад  розповіли представники обласного лабораторного центру. Адже поки біоматеріали із підозрами на коронавірус відправляють до столиці – а там теж черги. Тож результатів доводиться чекати довго. А от для роботи  на новому ампліфікаторі  вже почали навчати медперсонал.

Придбане обладнання призначене не лише для діагностики коронавірусу. З його допомогою можна визначити і збудники інших недуг – таких як вірусні гепатити та грип різних типів.

Поряд із тим, що в області намагаються  зробити необхідний запас засобів індивідуального захисту, не менш важлива роль і у свідомості самих подолян. Адже дотримання елементарних заходів поведінки та гігієни може зменшити ризик поширення хвороби. Особливо це стосується тих, хто повернувся з-за кордону. Місцезнаходження деяких  не можуть визначити.

За повідомленням прикордонної служби у суботу спецрейсом до Хмельниччини прибули 163 людини. Усі вони зобов’язані дати згоду на самостійну ізоляцію. Однак не всі подали достовірні дані.

Органи Нацполіції мають виявити місцезнаходження цих людей, адже за недотримання карантину  передбачена адміністративна відповідальність.

 

" " " "