На пальному і шкідливих звичках місцеві бюджети Хмельниччини заробили непогану суму

Сума акцизного збору, що надійшла у місцеві скарбниці, становить понад 13 мільйонів гривень

1547

Перший місяць 2020 року приніс у копилку місцевих бюджетів Хмельниччини понад 13 мільйонів гривень від акцизного збору на пальне та алкогольні і тютюнові вироби, повідомляє обласне управління ДПС.

Це той самий випадок, коли шкідливі звички краян приносять хоч якусь вигоду громаді. Йдеться, звісно, не про пальне,  про вживання алкогольних напоїв і куріння.

На сьогодні в області налічується 2607 платників акцизного збору з  продажу алкоголю і тютюну. Загалом вони об’єднують 4062 точки, де можна придбати алкоголь і тютюн.

Читайте також: Операція легалізація: повій Хмельниччини можуть змусити платити податки

Крім акцизного збору, ще понад 2 мільйони надійшло від видачі ліцензій на оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами.

“Зареєстровано також 73 платники акцизного податку з реалізації пального, яким видано 296 ліцензій на право роздрібної торгівлі та 217 суб’єктів господарювання, які отримали 254 ліцензії на право зберігання пального.  Також, оптову торгівлю пальним здійснює 30 суб’єктів господарювання, якими отримано 13 ліцензій на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі та 19 за відсутності таких місць”, – зазначено у прес-релізі Головного управління ДПС.

" " " "