На підборах і при владі – секрети успішного управління від голови Красилівської міської громади.

1194

 На підборах і при владі! Ми продовжуємо розповідати про сильних жінок у місцевому самоврядуванні. Ніла Островська останні 14 років працює на керівних посадах в органах державної влади. А у 2017 добровільно склала повноваження голови райдержадміністрації і стала мером однієї з найбільших громад області – Красилівської міської ОТГ. Нині під її керівництвом 15 населених пунктів і 27 тисяч жителів. 

 Тендітна, струнка і вольова. Її робочий день починається о 6 ранку з пробіжки.

 А вже о 8:00 вона починає рухати громаду. Ніла Островська з 2006 року чиновниця. До органів державної влади прийшла з бізнесу. Спершу була заступницею мера Красилова, потім головою райдержадміністрації, потім добровільно склала повноваження і перемогла на виборах на голову Красилівської міської тергромади.

 Традиційний робочий ранок в громаді починається з наради. За круглим столом профільні заступники. До речі, аби жителі ОТГ були у курсі усіх подій сесії, виконкоми та наради тут транслюють наживо.

 Колеги-підлеглі кажуть, чесність – одна з рис, яка найбільше притаманна керівниці. В один голос запевняють, місцеве самоврядування у Красилівський ОТГ здійснюється на демократичних засадах.

 Красилівська міська громада створена у 2017 році. Нині під «спільним дахом» проживає 27 тисяч жителів у 15 населених пунктах. За час об’єднання тут вдалося побудувати одну з кращих спортивних шкіл області, на завершальному етапі реконструкція реабілітаційного центру із басейном, активно працюють над створенням власного кінотеатру та розпочали реконструкцію очисних споруд. Утім, особливе задоволення, зізнається керівниця, коли у селі ремонтують дороги.

 Поза роботою Ніла Островська – молода мама(молодшому сину лишень 8 років), бабуся двох онуків, дружина і господиня.

 Жінка ділиться, усе встигати допомагає режим дня. Навіть, має час для себе.

 Ніла Островська одна з 13 жінок – голів громад Хмельниччини. Впевнена, вже на після наступних виборів в органах місцевого самоврядування побільшає жінок. Тим паче, цьому допомагає державницька політика – Національний план дій щодо забезпечення гендерної рівності. На питання « у чому сила жінки?» відповідає словами британської «залізної леді» Маргарет Течер.

 

" " " "