На порозі змін: представники коледжів та технікумів зібралися у столиці на Всеукраїнській конференції.

663

 На порозі змін: представники коледжів та технікумів зібралися у столиці на Всеукраїнській конференції. Там обговорювали реформування освітянської галузі, що запроваджують з нового року. Серед нововведень – об’єдання професійної технічної та фахової передвищої освіти в єдину ланку. Цього, власне, найбільше побоюються педагоги. 

 Представники коледжів та технікумів з різних областей зїхалися до столиці на Всеукраїнську конференцію. Її мета – обговорити впровадження Закону «Про фахову передвищу освіту», що вступить в дію вже з січня нового року. Коли документ напрацьовували, розповідають педагоги, їх побажання врахували.

А  саме обєднати дві освітні ланки – професійну технічну та фахову передвищу освіту. Фінансування ж перекинути з державного на місцеві бюджети.

 Освітяни певні – реформа призведе до закриття навчальних закладів. Відтак, втрати кадрів та занепаду української економіки.

 На конференції педагоги узгоджують подальші кроки. Серед яких -створення Громадських організацій, що популяризуватимуть фахову передвищу освіту.

 Свої пропозиції педагоги формулюють у резолюцію, що вирішують направити Уряду та Верховній Раді. Її представник – Сергій Лабазюк запрошений на конференцію. Погоджується, що професійно-технічна та фахова передвища освіта мають функціонувати окремо. Тому, каже, зініціює проведення Круглого столу між педагогами та владою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" " " "