Поліцейські розповіли про дітей, яких розшукували на Хмельниччині

Упродовж 2019 року на Хмельниччині було заявлено про зникнення 285 дітей

1416

268 заяв лягли на стіл поліцейським області у зв’язку зі зникненням дітей. У тих заявах йшлося про 285 неповнолітніх краян, які не повернулись додому після школи, після прогулянки, після занять у спортивній секції чи гуртку. Таку статистику оприлюднив заступник начальника обласного управління Національної поліції Валентин Білянський.

88% втікачів (а в переважній більшості випадків діти просто тікали від дорослих) знайшлись у першу добу після того, як надійшла заява про їхнє зникнення.  Решту поліцейським довелося шукати довше. Та, на щастя, усі неповнолітні “пропажі ” були знайдені живими та неушкодженими.

Читайте також: На Хмельниччині з приватного господарства вночі пропало 16 курей: підозрювали лиса

Переважна більшість втікачів – діти молодше 14-річного віку. Таких було 173, або 60% від загальної чисельності.

З усіма малолітніми втікачами та їхніми батьками були проведені профілактичні бесіди. Валентин Білянський також зауважив, що ефективність пошуків залежить не лише від поліції, а й від допомоги  багатьох людей. Зокрема поліцейські Хмельниччини тісно співпрацюють у пошуках дітей із телевізійною службою розшуку дітей, а також із одним з мобільних операторів, який розсилає абонентам СМС-повідомлення  із прикметами зниклої дитини.

" " " "