25 тест-систем на Хмельницький – в управлінні охорони здоров’я кажуть, що готові до прийому пацієнтів з коронавірусом

1334

 25 тест-систем і 40 апаратів вентиляції легень на місто – в управлінні охорони здоров’я Хмельницької міськради кажуть, що готові до прийому пацієнтів з коронавірусом. Чиновники запевняють, що можуть при необхідності закупити більше, гроші є, а от товару на внутрішньому ринку України вже немає. 

 25 тест-систем і 40 апаратів штучної вентиляції легень – саме такі резерви у Хмельницьких лікарнях на випадок епідемії коронавірусу. В управлінні охорони здоров’я міськради кажуть, на перший час цього має вистачити. Тести застосовуватимуть лише при підозрі на коронавірус.

 Тести купувати за гроші міського бюджету. Планували одразу взяти 150 штук, однак їх на ринку не виявилося. Тим часом держава в особі Уряду обіцяла, що забезпечить українські лікарні необхідною кількістю тестів, однак поки що далі розмов справа не йде, кажуть в управління охорони здоров’я міськради.

 Схожа ситуація із з апаратами штучної вентиляції легень. У Хмельницькому нині нараховують 40 штук. Медики-управлінці кажуть, при потребі мають гроші на закупівлю додаткової медичної техніки, однак на ринку України їх немає.

 Апарати штучної вентиляції легень використовують для важкохворих, коли дихальна функція відсутня. А от для пацієнтів із середнім ступенем легеневої недостатності потрібні кисневі концентратори. Їх в лікарнях міста – 12 одиниць.

 На момент підготовки сюжету, у Хмельницькому не було зафіксовано жодного підтвердженого випадку коронавірусу. Нині міська медицина робить головну ставку на результативність карантинних заходів, а ще чекають на виконання обіцянок Уряду, про постачання усього необхідного інвентарю для протистояння коронавірусній загрозі.

 

" " " "