На Старосинявщині  селяни виступили проти рейдерів.

2020

У Старосинявському районі селяни повстали проти  сумнівної політики  місцевого господарства. Від початку року там з’являються невідомі. Підпорядковане державне підприємство «Пасічна» Національній Академії аграрних наук. Відтак, призначати керівника на підприємстві  мають на конкурсній основі. Люди ж хочуть бачити на цій посаді людину, якій довірятимуть.

Вже не вперше ці люди з тривогою в очах  шукають правди. Протести, мітинги під обласною радою – і все заради того, щоб зберегти  підприємство у рідному селі. Спочатку селяни Пасічної мали перекривати дорогу, аби їх почули місцеві посадовці. Однак, згодом влаштували у клубі збори. На підприємстві працює майже триста людей – на збори змогли прийти майже півтори сотні. Люди кажуть, їхнє колись потужне господарство занепадає, а ресурси хочуть прибрати до рук невідомі.

Підпорядковане господарство Національній Академії аграрних наук – саме вона створила це підприємство. На конкурсній основі керівника призначають згори, люди ж хочуть бачити коло  рідної землі господаря.

Теперішній керівник господарства переконує, значних боргів  у «Пасічної» немає. Значний прибуток дає реалізація молока, а нестачу палива на жнива можна буде компенсувати продажем збіжжя.

На зборах селяни вирішили самі почати робити кроки, щоб зберегти господарство. Аби бути самостійними, їм потрібно вийти з НВЦ «Соя», куди підприємство до цього часу підпорядковується. Хоча, згідно статуту НВЦ «Соя» має лише договірні відносини з підприємством, що базується лише на науковій діяльності та розробках.

Присутні на зборах проголосували за вихід з підпорядкування НВЦ «Соя». Проте розвиток подій тут непередбачуваний, адже вже не вперше селяни просять владу захисту.

270 робітників підприємства хочуть працювати у своєму рідному селі. Тож готові знову вийти на протести, їхати під обласну раду, адже лише так зможуть  відстояти своє право на гідну працю без рейдерства та обману.

 

" " " "